Munkáink

Munkáink

LoveStory

A LoveStory projekt 2020 nyarán indult és a Marosvásárhelyi Imádság háza és az Ő az út ifjusági szolgálat közös szervezésében valósult meg. Ez egy olyan sorozat, amelyben több házaspár, jegyes pár, egyedülálló és Istennek szentelt életet élő személy is megosztja a saját történentét.  A csapatunk több forgatási napon rögzítette a történeteket és sokat dolgoztunk azon, hogy igazán szemet és szívet gyönyörködtető történeteket oszthassunk meg veletek. Az elkészült videókat a LoveStory youtube csatornáján tekinthetitek meg. 

CSIT - 2020

Idén került sor az első online Csíksomlyói Ifjusági Találkozóra, amely Média csapatát idén a Real Live Media és lelkes önkéntes fiatalok alkották. Ebben az évben még inkább fontos volt a mi szerepünk, hiszen a szervezőcsapaton kívül más nem vehetett részt a találkozón. A Jakab Antal tanulmányi házban kialakított studiókból tanításokat, beszélgetéseket, koncertet közvetítettünk. Ilyen formában velünk volt Böjte Csaba testvér, Dr. Csókay András, Pintér Béla, az Eucharist zenekar és beszélgettünk Kovács Ákossal és Annával is. A három nap alatt több, mint 240.000 embert sikerült elérnünk a közösségi média felületein.  

Kisboldogasszony napi búcsú 2020 - Lövéte

Lövétén szeptember 8-án volt a Kisboldogasszony napi búcsú. Csapatunk a szentmise élő közvetítését és a ledfalakra való élőképet bíztosította a hívek számára. A szentmisét Exc. és Ft. Tamás József, főegyházmegyénk nyugalmazott segédpüspöke celebrálta. A szentmisét követően sor került a felújított ravatalozó és Isten szolgája, Márton Áron boldog emlékű püspökünk mellszobrának avatására,  megáldására. 

Szent István-napi ünnepség – Székelyudvarhely

Székelyudvarhelyen nagy hagyománya van a Szent István-napi ünnepségnek, amelyen színvonalas rendezvényeken vehetnek részt a székelyudvarhelyiek. Ez idén sem volt másképp, a koronavírus ellenére a rendezvényt sikerült megtartani és élő közvetítésünk által még Kolorádóból is csatlakoztak be. Az új kenyér megáldásával kezdődött a rendezvény, ezt követően különböző néptáncelőadások, koncertek vártak a nézőkre. Az este folyamán az Actor’s Dzsem Session nevű színészzenekar lépett fel. 

Mozgássérült tábor 2020

Az idei év különleges volt a Máltai szeretetszolgálat számára is. Első alkalommal kényszerültek online formában megszervezni a Mozgássérült tábort, amely egy kiemelkedően fontos esemény az erdélyi mozgássérültek életében. Csapatunk egész héten azon dolgozott, hogy a lehetőségekhez mérten egy igazán izgalmas és tartalmas tábort tudjanak megélni a fiatalok az otthonaikban. Számunkra is egy hatalmas élmény volt ez a tábor, hiszen nagyon sokat tanultunk és sok minden átértékelődött bennünk. 

Scroll to top