Üdvözlünk!

Célunk, hogy az eseményeket közelebb vigyük a nézőinkhez. Vágyunk, hogy a nézőink értéket kaphassanak, hogy gazdagodjanak, nem pedig az, hogy elkényelmesedett nemzedék felnövekedéséhez járuljunk hozzá, azt sugallva, hogy ne mozdulj ki, mert mi házhoz hozzuk az eseményt.

Csúcs Péter

Csíkszeredában egy igazi filmes családba születtem. A szüleim a helyi Csíki Tv alapító tagjai közé tartoznak. Kisgyermek koromban eseményekről eseményekre vittek magukkal, aztán mikor már növekedtem, édesapám volt, aki megtanította, hogy hogyan kell a kamerát használni, hogyan kell vágni. Hogy őszinte legyek, mindkettőt megszerettem, de a vágás mindig közelebb állt hozzám. A középiskolai tanulmányaimat befejezve Kolozsvárra kerültem, ahol előbb a Sapientia egyetemenen, majd a Babes Bólyai Tudományegyetemen jogi alap- és mesterképzést szereztem.

Viszont Isten útjai kifürkészhetetlenek: 2016 őszén Vásárhelyre költöztem, elkezdtem járni az Imádság Házába, ahol felmerült az ötlet, hogy közvetítsük élőben a tanításokat és a dicsőítéseket. Ez az önkéntes alapon végzett munka által csendben és türelmesen, ahogyan Tőle megszokhattuk, vezetett engem. Akkor még nem gondoltam, hogy két és fél év múlva saját cégem lesz, amely élő közvetítésekkel, úgymond live streaming—gel foglalkozik. Lassan Isten megerősítette az elhívását: a kétheti önkéntes közvetítések mellett az elmúlt években a CSIT-ről (Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó) is többízben közvetítettünk élőben. Éreztem, hogy Isten azon a platformon szeretne eljutni a fiatalokhoz, amelyiken ők otthonosan mozognak, mint pl. a facebook, instagram, youtube. Mikor láttam, hogy mennyire várják már a fiatalok, hogy felkerüljenek a legújabb CSIT koncert-videók éreztem, hogy lehet ez evangelizációs eszköz. Egy élő közvetítésnél sokatmondó adat, hogy hány ember követte az eseményt. Én azt szoktam mondani, hogy ha csak egy ember életében is elindít valamit a közvetítés, akkor megérte.

Koncsag Krisztiánnak hívnak, Gyergyóalfaluban születtem és itt is kezdtem el fotózni általános iskolai éveim alatt. Az osztályfőnökünk fotóköröket tartott, ahol megismerkedhettünk a fénykép készítés alapjaival. Középiskolás koromban, majd ezt követően a fotózást hangsúlyosabban a videózás váltotta fel. Ehhez nagyban hozzájárultak a CSIT(Csiksomlyói Ifjúsági Találkozó)-ek, ahol közösen Péterrel és még sok fiatallal együtt a Média csapatban szolgáltunk. A Babes-Bolyai Tudományegyetem informtikát tanultam és jelenleg ugyanitt Szoftvermérnöki szakon folytatom a tanulmányaim.

Koncsag Krisztián

Scroll to top